In 1992 ben ik afgestudeerd aan de HMN te Utrecht met de lerarenopleiding tekenen en schilderen. Daarna heb ik mij door veel te werken en het volgen van workshops verder ontwikkeld.

Naast het schilderen maak ik ook graag beelden van klei en van was voor het afgieten van bronzen beelden.

Over mijn werk.

In het abstracte werk streef ik naar een evenwichtig compositie waarin kleur en sfeer centraal staan. Het onderzoek naar kleur en vorm is de basis voor mijn werk. In het nieuwe werk is er een tegenstelling tussen abstractie en natuur/natuurlijke vormen

Onze vakantiereizen zijn de inspiratiebron voor de serie landschap. Deze schilderijen zijn gebaseerd op diverse foto┬┤s uit o.a. de Auvergne in Frankrijk. Ze verbeelden niet de werkelijkheid, maar zijn samengesteld uit meerdere indrukken.

In de serie verbeelding van de natuur worden de krachten in de natuur benadrukt. Wind, overstroming en andere uitingen van natuurgeweld geven inspiratie, waarbij de heftigheid en de energie van het geweld verbeeld worden door de felle kleuren. Werkelijkheid en fictie vullen elkaar aan.

In de werken van de verhalen over de mens zijn sagen, legendes en documentaires de eerste inspiratiebron. De mens of sporen van de mensheid zijn de onderliggende factoren. Verder dan het schilderen van een verhaal wil ik niet gaan. Ieder mag zijn eigen verhaal bij de afbeelding maken. De toeschouwer wordt uitgenodigd tot actief kijken.

Alle schilderijen zijn gemaakt op doek met acrylverf.

In de beeldenserie wil ik karaktertrekken en uitingen  op een komische wijze benadrukken. De bronzen mensfiguren zijn ge├»nsprireerd door sagen en mythen.